به گزارش راهبرد معاصر، بعد از دولتهای آلمان و انگلیس، کشورهای اسپانیا و کانادا نیز با تصمیم جنجالی آمریکا برای ارائه بمبهای خوشهای به اوکراین جهت استفاده در جنگ با روسیه، مخالفت کردند.
«مارگاریتا روبلز» وزیر دفاع اسپانیا شامگاه شنبه گفت که بمبهای خوشهای نباید ذیل کمکهای نظامی به اوکراین ارسال شود.
استفاده از بمبهای خوشهای در بیش از ۱۰۰ کشور از جمله اسپانیا ممنوع است. این مهمات معمولاً تعداد زیادی بمب کوچکتر را آزاد میکنند که میتواند کورکورانه در یک منطقه وسیع کشتار ایجاد کند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، روبلز در اینباره توضیح داد: «اسپانیا علیرغم تعهد محکمی که ها اوکراین دارد، اما قاطعانه متعهد است که سلاحها و بمبهای خاصی تحت هیچ شرایطی قابل تحویل به کییف نیستند».
وی با بیان اینکه تصمیم ارسال بمبهای خوشهای به اوکراین فقط توسط دولت آمریکا گرفته شده نه ائتلاف نظامی ناتو، اظهار داشت: «نه به بمبهای خوشهای و بله به دفاع مشروع از اوکراین؛ که البته میدانیم [دفاع مشروع از اوکراین] نباید با بمبهای خوشهای انجام شود.»
این نوع بمبها بر اساس کنوانسیون مهمات خوشهای که در سال ۲۰۰۸ در اسلو امضا شد، ممنوع هستند. علیرغم امضای ۱۰۰ کشور پای این کنوانسیون، آمریکا و اوکراین و همچنین روسیه این کنوانسیون را امضا نکردهاند.
به نوشته رویترز، دولت کانادا نیز با تاکید بر تعهد خود به معاهده اسلو، اعلام کرد که اُتاوا مخالف استفاده از مهمات خوشهای است که واشنگتن قول ارائه آن به اوکراین را داده است.
در بیانیه دولت کانادا آمده است: «ما استفاده از بمبهای خوشهای توسط اوکراین را حمایت نمیکنیم و متعهد هستیم به عواقب و خطراتی که بمبهای خوشهای برای غیرنظامیان، بهویژه کودکان دارند، پایان دهیم».
اتاوا همچنین تاکید کرد: «کانادا به طور کامل به کنوانسیون اسلو پایبند است و ما تعهد خود را طبق این کنوانسیون برای تشویق کل کشورها به پذیرش آن، جدی میگیریم».
آمریکا جمعه اعلام کرد بمبهای خوشهای در اختیار اوکراین قرار میدهد. این تصمیم دولت آمریکا در ارسال مهمات خوشهای به اوکراین، با انتقادات بینالمللی همراه شده است. سازمان دیدبان حقوق بشر اعلام کرد که انتقال این تسلیحات به اوکراین، تا مدتها به رنج غیرنظامیان منجر خواهد شد./ فارس